Op pad met de kinderen in Smallingerland

Gemeente Smallingerland heeft diverse activiteiten, binnen en buiten, waar iedereen zich kan vermaken van jong tot oud. Samen met de kinderen op pad in eigen gemeente.

Lekker uitrazen

In Ballorig Drachten kunnen kinderen urenlang zich vermaken. Van de glijbaan, op de trampoline, lekker klimmen en klauteren en spelen in de ballenbak. Het grootste plezier hebben ze tijdens deze activiteiten. Voor de allerkleinsten is er een speciaal peutergedeelte t/m 4 jaar oud zodat ze niet over de voet worden gelopen door de grotere kinderen. En jij speelt lekker mee of geniet van een goede kop koffie met wat lekkers in het horeca gedeelte.

Binnen en buiten spelen? Dat kan bij de Naturij! Een kinderboerderij, speeltuin en indoor speelparadijs in één. Gegarandeerd plezier voor de kinderen met ontdekkingstochten, blote voeten pad en ook rondscheuren in elektrische auto’s.

Blijven springen

Trampolines zover je kunt kijken, die vind je bij Jumpstyle Drachten. Dit trampolinepark is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Er zijn vele obstakels zoals de Ninja Course, Dodge attack, de Battle beam, Stunttoren en nog veel meer. Een zeer actief uitje voor kinderen maar ook erg leuk voor volwassenen.

Kun jij ontsnappen?

Wil je in de kerstvakantie graag iets gaan doen met je oudere kinderen? Ga dan eens naar Escape Drachten. Hier zijn drie diverse escaperooms geschikt vanaf 14 jaar. De escaperooms zijn leuk om met het hele gezin, familie of vrienden te doen van 2 t/m 6 personen. Probeer uit de gevangenis te ontsnappen, bezoek een mansion of bezoek de blokhut. Durven jullie het aan?

Escape Drachten

Laat de ballen maar rollen

Tijd om te gaan bowlen! Bij Bowlingcentrum De Kaden heb je een complete avond uit. Een sportief spelletje met lekkere drankjes en hapjes. Je hebt keuze uit diverse arrangementen met verschillende soorten drinken en eten of huur een losse baan wanneer je alleen wilt bowlen en de competitie aan wilt gaan met je familie, vrienden of collega’s.

Bij Hotel Drachten kun je ook terecht voor een avondje gezellig bowlen. Bowling & Partycentrum Drachten is gevestigd in hetzelfde gebouw als Hotel Drachten en heeft maar liefst 10 volautomatische bowlingbanen. Iedere vrijdag- en zaterdagavond veranderen de banen naar een magische sfeer. De bowling wordt omgetoverd in discosferen met muziek, special effects, lichtgevende bowlingbanen en licht- en rookshows.

 

Bowling De Kaden

Kracht en kleur

Nu te zien in Museum Dr8888, de tentoonstelling Kracht en Kleur van Drachtster Jan Frearks van der Bij. Markant lid van de Friese Kunstenaarsgroep Yn ‘e Line met zijn individuele, expressionistische toets. Het onderwerp van zijn werk is bij uitstek het Friese platteland, met mooie luchten, het groene land en vele water.

Kracht en kleur

Een frisse neus halen

Tijd om lekker naar buiten te gaan. Smallingerland biedt vele wandelroutes in de mooiste natuurgebieden. Maak een wandeling in natuurgebied de Kraanlannen bij De Veenhoop of voor de wat doorgewinterde wandelaar is er een mooie tocht van 17 kilometer bij De Leijen.

de_veenhoop_591252308_690x540

Ontdek meer

Beste lezer,

Je bent op deze pagina gekomen vanuit de url Drachten wil je meemaken. Deze site is
sinds 1 september 2022 niet meer online.

In plaats daarvan is er nu Open Drachten,
een nieuw platform om de gemeente Smallingerland, Drachten en de dorpen beter op de kaart te zetten. Open Drachten wil een podium zijn voor inwoners, bedrijven, onderwijsinstellingen, en organisaties op allerlei gebied om verhalen te delen over
Smallingerland. Iedereen kan meebouwen aan Open Drachten. Het podium is van ons allemaal. In Drachten. In de Dertien Dorpen. In heel Smallingerland.