Open Drachten geeft Smallingerland een podium

Hoe is het om te leven, wonen en werken in Smallingerland? In Drachten en de dorpen eromheen? Waar zijn we trots op? Wat vinden we voor verbetering vatbaar? Welke plannen hebben we om onze omgeving mooier te maken?

Er is veel te vertellen over Smallingerland. Verhalen die interessant zijn voor inwoners, maar ook voor mensen in de wereld om ons heen. Verhalen over ondernemerschap, werk & opleiding. Verhalen over kunst & cultuur. Verhalen over het landschap. Over geschiedenis & toekomst. Over dromen & daden.

Al deze verhalen verdienen een podium. Een plek waar ze gehoord, gezien én gedeeld worden. Dat podium is er nu: Open Drachten.

Is er een waardevolle ontwikkeling, initiatief of project? Open Drachten maakt het bekend. Geeft het de aandacht die het verdient. Verbindt de inwoners van Smallingerland. Laat ze plannen smeden. De koppen bij elkaar steken, de handen ineenslaan.

Ondernemers, onderwijsinstellingen, organisaties op het gebied van kunst & cultuur: iedereen kan meebouwen aan Open Drachten. Het podium is van ons allemaal. In Drachten. In de dertien dorpen. In heel Smallingerland.

De eerste verhalen zijn er nu, maar daarmee is het nog niet af. Er zijn nog veel meer verhalen te vertellen. In het komende jaar wordt dit platform verder uitgebouwd en worden lokale samenwerkingsverbanden, organisaties en bedrijven gestimuleerd om zich aan te sluiten bij Open Drachten.

Meer weten?

Ideeën, opmerkingen, vragen? Mail ons!

Ontdek meer