Met het pontje door de gemeente

Ontdek de natuur

VVV Waterland heeft in 2021 een pontjespilot georganiseerd. De pontjes zijn een cruciaal onderdeel van het vijfsterrennetwerk aan fiets- en wandelpaden dat Friesland heeft, de pontjes verbinden de routes. De routes zijn verrijkt met allerlei activiteiten. Hiervoor wordt samengewerkt met ondernemers, gemeentes, regiomarketingorganisaties en recreatieschap Marrekrite.

Dit jaar bleven de pontjes in november doorvaren en vanaf maart varen alle pontjes in de weekenden weer.  Zo konden toeristen en inwoners blijven fietsen en wandelen. Het eerste pontje buiten Zuidwest Friesland dat langer in de vaart bleef is de Hooidammen-Veenhoop bij Nationaal Park de Alde Feanen. Op deze manier wordt er met elkaar gewerkt aan een steeds gastvrijer Friesland buiten én in het zomerseizoen.

Extra activiteiten

Er wordt er niet alleen gewerkt aan het verbinden, maar ook aan het verrijken van de routes. Dat gebeurt met allerlei extra activiteiten. Tijdens de Sinterklaasintocht waren de pontjes feestelijk versierd en kregen de gebruikers van de pontjes wat lekkers.

Bij de pontjes zijn nieuwe borden geplaatst zodat je kunt zien wanneer de vaartijden precies zijn. Handig voor toeristen én inwoners.

De komende periode wordt de stempelkaart ‘Stempelen voor Bierenburg’ ontwikkeld. Je krijgt dan bij elk pontje een stempel en een volle kaart geeft recht op een verwarmend drankje bij één van de deelnemende horecagelegenheden die langs de route liggen. En zo worden er nog meer ideeën met elkaar uitgewerkt. Genoeg reden dus om vanaf maart  in het weekend met de pontjes te gaan!

Ontdek meer

Beste lezer,

Je bent op deze pagina gekomen vanuit de url Drachten wil je meemaken. Deze site is
sinds 1 september 2022 niet meer online.

In plaats daarvan is er nu Open Drachten,
een nieuw platform om de gemeente Smallingerland, Drachten en de dorpen beter op de kaart te zetten. Open Drachten wil een podium zijn voor inwoners, bedrijven, onderwijsinstellingen, en organisaties op allerlei gebied om verhalen te delen over
Smallingerland. Iedereen kan meebouwen aan Open Drachten. Het podium is van ons allemaal. In Drachten. In de Dertien Dorpen. In heel Smallingerland.