Lekker lunchen buiten de deur

Het loopt tegen twaalven en je begint trek te krijgen in een lekkere lunch maar je wilt eens iets anders eten dan de standaard boterham aan de keukentafel. In onze gemeente hebben we dan diverse leuke, unieke plekken waar je buiten de deur eens iets anders kunt eten.

Lunchen met een prachtig uitzicht

Gelegen aan de prachtige natuurgebieden De Princenhof en Nationaal park de Alde Feanen ligt hotel-restaurant Ie-Sicht in Oudega. Vanaf het terras en vanuit het restaurant heb je een schitterend uitzicht over de Wijde Ee. Naast de heerlijke gerechten die geserveerd worden tijdens de lunch is dit uitzicht de reden om hier eens te gaan lunchen.

Geen dag hetzelfde gerecht op de menukaart

Bysûnder, de naam van het restaurant zegt het al want Bysûnder is het Friese woord voor bijzonder. Bij dit restaurant in Drachten vinden ze namelijk dat elk moment bijzonder kan zijn. Daarom wordt hier alleen maar gekozen voor eerlijke producten uit de regio. Verse producten, rekening houdend met de seizoenen en er wordt gekookt zonder toevoegingen. De producten en ingrediënten worden ingekocht bij lokale leveranciers wat zorgt voor het wisselende aanbod voor het menu.

Bysunder 6

Verse paling in De Veenhoop

Bij It Polderhûs in De Veenhoop kun je nog genieten van verse paling. Deze paling wordt ingekocht bij lokale visser Ale de Jager. Een unieke smaak voor een unieke lunch op een gezellige locatie aan het water. Onlangs is het gehele It Polderhûs in een nieuw jasje gestoken met nieuw interieur en een verse lik verf. Erg gezellig en sfeervol. Benieuwd naar de nieuwe sfeer? Ga dan snel lunchen bij It Polderhus.

it_polderhus_inzetje_2_690x540

Zoveel keuze

Bij Vintage Coffee in Drachten kun je uitgebreid lunchen. Op de menukaart staan diverse lekkere gerechten waardoor het lastig wordt om te kiezen. Van heerlijke boterhammen tot salades, panini’s of een lekkere warme lunch. De keuze is reuze maar wat je ook kiest de smaak is heerlijk. Naast het serveren van lekkere lunches verkoopt Vintage Coffee ook de meest mooie industriële en vintage meubelen en accessoires. Alles wat je er ziet is te koop, de lamp op tafel en zelfs de stoel waar je op zit.

vint

Ontdek meer

Beste lezer,

Je bent op deze pagina gekomen vanuit de url Drachten wil je meemaken. Deze site is
sinds 1 september 2022 niet meer online.

In plaats daarvan is er nu Open Drachten,
een nieuw platform om de gemeente Smallingerland, Drachten en de dorpen beter op de kaart te zetten. Open Drachten wil een podium zijn voor inwoners, bedrijven, onderwijsinstellingen, en organisaties op allerlei gebied om verhalen te delen over
Smallingerland. Iedereen kan meebouwen aan Open Drachten. Het podium is van ons allemaal. In Drachten. In de Dertien Dorpen. In heel Smallingerland.