‘Kringlopen’ in Drachten

Een dagje ‘kringlopen’ in Drachten. Steeds meer mensen weten hun weg naar de kringloopwinkels te vinden en maken er zelfs een dagje uit van. Lekker rond sneupen en jagen op de beste koopjes, unieke items en bovenal een dagje genieten.
Drachten heeft diverse kringloopwinkels met de mooiste spullen en vintage items.

Woord en daad

Aan De Hemmen 14 in Drachten bevindt zich kringloopwinkel Woord en Daad. Deze kringloopwinkel draait volledig op vrijwilligers en de opbrengst van de winkel gaat naar de diverse projecten van Woord en Daad voor duurzame verandering voor mensen in armoede.

De winkel heeft een groot assortiment, van kleding tot meubels en allerlei accessoires. Zelf kun je ook spullen die je niet meer gebruikt inbrengen om deze een tweede leven te geven.

Warenhuis De Kringloop

Altijd wel een klein sieraad te vinden. Steeds meer mensen vinden hun weg naar de kringloopwinkel want vintage is hot. Aan De Giek 12 zit Warenhuis De Kringloop

In de gemeente Smallingerland, halen zij gratis van deur tot deur het herbruikbare huisraad bij je thuis op. De opgehaalde goederen worden verkocht in de winkel in Drachten.
Bij de milieustraat heeft Warenhuis De Kringloop eigen containers staan. Ook hier worden – in samenwerking met de inwoners en de medewerkers van de gemeente – de herbruikbare huishoudelijke goederen voor de kringloopwinkels ingezameld.

hart in friesland

Een kringloopwinkel van en voor iedereen, aan De Hemmen 12 in Drachten zit Hart in Friesland. Met iedere dag nieuwe inbreng van de leukste en mooiste items kom je bij elk bezoek weer wat nieuws tegen. Hart in Friesland zet zich met de opbrengst in voor diverse goede doelen en steunen ze sporters met een beperking en projecten in de ouderenzorg.

Hart in Frieslandd

dorcas winkel drachten

Je bent van harte welkom bij de Dorcas winkel aan De Hemmen 10 in Drachten. Hier kun je tweedehands spullen en kleding shoppen, waarbij de opbrengst bestemd is voor mensen in nood in Oost-Europa, Afrika en het Midden-Oosten. In de winkel vind je tweedehands boeken, speelgoed, spellen, servies, kleding en nog veel meer!

Ook kun je jouw eigen spullen inleveren, deze krijg een tweede leven en jij krijgt een opgeruimd huis en nog belangrijker, kwetsbare mensen een betere toekomst.

Dorcass

be wise buy wise

Op zoek naar tweedehands witgoed, textiel, kantoormeubilair of woninginrichting? Breng dan een bezoek aan Be Wise Buy Wise aan de Zuidkade 85A in Drachten.

Met de opbrengst van de winkel helpt Be Wise Buy Wise kansarme kinderen in Ghana.

Ontdek meer

Beste lezer,

Je bent op deze pagina gekomen vanuit de url Drachten wil je meemaken. Deze site is
sinds 1 september 2022 niet meer online.

In plaats daarvan is er nu Open Drachten,
een nieuw platform om de gemeente Smallingerland, Drachten en de dorpen beter op de kaart te zetten. Open Drachten wil een podium zijn voor inwoners, bedrijven, onderwijsinstellingen, en organisaties op allerlei gebied om verhalen te delen over
Smallingerland. Iedereen kan meebouwen aan Open Drachten. Het podium is van ons allemaal. In Drachten. In de Dertien Dorpen. In heel Smallingerland.