Kleding en schoenen in jouw stijl!

Met vooral persoonlijk advies en een variatie aan goede kleding- en schoenmerken, kunnen klanten hun eigen lifestyle bepalen en tevreden shoppen in Drachten. Van shoppen in Drachten word je echt blij!

Laat je positief verrassen in Drachten

Wandel door de gezellige centrumpromenade en laat je positief verrassen door bijzondere boetiekjes in een zijstraat (De Oudeweg, Oosterstraat of JG van Blomstraat) of stap binnen in de grotere modewinkels aan de Zuiderpromenade en Zuidkade.

 

Kleine boetieks en grotere dames- en de herenmodezaken zijn dus ruim vertegenwoordigd in het Drachtster centrum, waarvan zelfs enkele ondernemers al generaties lang hun bestaansrecht bewijzen.

winkelen
Foto's: Nanda van der Veen

Dames- en Herenmode

Voorbeelden zijn Van der Zee Dames- en Herenmode aan de Zuiderpromenade. Even verderop is Elinga Mode te vinden, die na een verbouwing in maar liefst 5 (!) panden volop bekende modemerken verkopen voor hem en haar.

Tegenover de modezaak van de familie Van der Zee is Douwe Beintema Herenmode. Wederom een Drachtster familiebedrijf dat van vader op zoon, beiden met dezelfde voornaam, gerund wordt.

Zowel Van der Zee als Douwe Beintema zijn gerenommeerde herenmodezaken in Smallingerland, waar ook vele bruidegoms hun trouwpak lieten en nog laten aanmeten!

Het 100-jarige familiebedrijf Blom Mode is met verschillende winkels voor damesmode gevestigd aan de Zuidkade (promenade). Net als zijn vader vroeger deed, zorgt eigenaar Douwe Blom met zijn enthousiaste verkoopteam, dat jonge en oudere dames in hun eigen kledingstijl kunnen slagen.

En dat vaak onder het genot van een heerlijke kop koffie of thee met wat lekkers in de sfeervolle modezaak.

Blom mode png

Schoenen

Voor schoenen geldt ook: volop keuze in het Drachtster centrum met lokale ondernemers zoals Hemmes Schoenen, waar zoon Jelmer de zaak acht jaar geleden van zijn vader en oprichter Hette Bosma overnam. Jelmer en vriendin Fokelien helpen de klanten aan het juiste schoenadvies.

Aan de Zuidkade, tussen de horecabedrijven, is al decennialang Kamsma Schoenen gevestigd. Na verschillende verbouwingen is ook het naastgelegen pand geïntegreerd en komen alle goede schoenmerken goed tot hun recht.

Johan Kamsma nam 12 jaar geleden het leiderschap van de schoenwinkel over van vader André. Dat was niet zo moeilijk, want het gezin Kamsma woonde lange tijd boven de winkel en Johan was al vaak in de winkel te vinden om mee te helpen.

Schuurman Schoenen is een ‘nieuweling’ aan de Noordkade (promenade), waardoor nog meer keus is aan schoenenmode voor winkelend publiek.

Hemmes schoenen

Ontdek meer

Beste lezer,

Je bent op deze pagina gekomen vanuit de url Drachten wil je meemaken. Deze site is
sinds 1 september 2022 niet meer online.

In plaats daarvan is er nu Open Drachten,
een nieuw platform om de gemeente Smallingerland, Drachten en de dorpen beter op de kaart te zetten. Open Drachten wil een podium zijn voor inwoners, bedrijven, onderwijsinstellingen, en organisaties op allerlei gebied om verhalen te delen over
Smallingerland. Iedereen kan meebouwen aan Open Drachten. Het podium is van ons allemaal. In Drachten. In de Dertien Dorpen. In heel Smallingerland.