Herfst in Smallingerland met de kinderen

Een seizoen met vele mogelijkheden

Het is herfst, één seizoen waarin de wereld om je heen totaal verandert. Van groene bladeren aan de bomen en een lekker warm zonnetje naar bomen met de mooiste diepe kleuren en onvoorspelbaar weer met het ene moment een fijne zon en dan ineens een harde regenbui. De herfst is het seizoen waar je buiten op pad kan met de kinderen maar ook naar leuke binnen activiteiten zoekt.

Ga de natuur in

Smallingerland heeft meerdere plekken waar je samen met de kinderen de natuur in kunt gaan. Nationaal Park De Alde Feanen is alle seizoenen mooi maar in de herfst valt nog meer te beleven. Onderneem een wandeltocht, ga uilenballen zoeken met een natuurgids of maak een mooie vaartocht over het water. Regenlaarzen aan en gaan!

Binnen spelen

Op zoek naar leuke activiteiten maar liever niet in de natuur? Dan biedt Smallingerland allerlei activiteiten voor het gezin om zich te vermaken in de herfst. Laat de kinderen zich helemaal uitleven bij Ballorig in Drachten, waar ze kunnen klimmen, klauteren en glijden terwijl jij geniet van een lekkere kop cappuccino. Samen actief bezig zijn? Neem een plons in het zwembad bij Zwemcentrum De Welle. In de herfstvakantie wordt een zwem4daagse georganiseerd waar je samen aan mee kunt doen, met dit jaar ook een alternatieve versie met elke dag een ander parcours van duiken, glijden, klimmen en meer! Naast actief bezig zijn is er ook tijd om te relaxen. Pak de popcorn en wat drinken erbij en geniet van de nieuwste films in de bioscoop bij de Bios in Drachten.

Het beste van twee werelden

Houden je kinderen van natuur maar willen ze ook graag spelen in de ballenbak en klimmen in de touwen? Ga dan deze herfst naar De Naturij in Drachten. Maak een wandeling door het kabouterbos, krijg vieze voeten op het blotevoetenpad, aai de geitjes in de kinderboerderij en is het tijd om op te warmen? Dan is het tijd om binnen te gaan spelen in de indoor speelhal. De ballenbak is gevuld, de trapauto’s staan klaar en de trampolines schreeuwen om de hoogste sprongen. Na het spelen nog een bezoekje aan het reptielenhuis en je dag is helemaal compleet.

Ontdek meer

Beste lezer,

Je bent op deze pagina gekomen vanuit de url Drachten wil je meemaken. Deze site is
sinds 1 september 2022 niet meer online.

In plaats daarvan is er nu Open Drachten,
een nieuw platform om de gemeente Smallingerland, Drachten en de dorpen beter op de kaart te zetten. Open Drachten wil een podium zijn voor inwoners, bedrijven, onderwijsinstellingen, en organisaties op allerlei gebied om verhalen te delen over
Smallingerland. Iedereen kan meebouwen aan Open Drachten. Het podium is van ons allemaal. In Drachten. In de Dertien Dorpen. In heel Smallingerland.