Fablab Drachten, de digitale makerspace

FabLab Drachten is een digitale makerspace gelegen in de bibliotheek in Drachten. Het is een plek waar mensen met verschillende achtergronden samenkomen om te ontwerpen, bouwen en creëren met behulp van moderne digitale technologieën. Het doel van FabLab Drachten is om mensen te inspireren en te ondersteunen bij het realiseren van hun ideeën en projecten.

In FabLab Drachten staan verschillende moderne machines en apparaten ter beschikking, waaronder 3D-printers, lasersnijders, CNC-freesmachines en meer. Deze machines staan open voor zowel hobbyisten als professionals en kunnen worden gebruikt voor projecten op het gebied van productontwerp, architectuur, mode, kunst en meer.

fablab 3d

Workshops en cursussen

Naast de technologie, biedt FabLab Drachten ook workshops en cursussen aan om mensen te leren hoe ze de machines en apparaten kunnen gebruiken. Deze workshops en cursussen zijn gericht op verschillende niveaus en achtergronden, van beginners tot gevorderden. Het doel is om mensen te leren hoe ze de technologieën kunnen toepassen in hun projecten en om ze te inspireren tot nieuwe ideeën en innovaties.

Bovendien is FabLab Drachten ook een ontmoetingsplek voor mensen uit de gemeenschap. Mensen kunnen elkaar ontmoeten, samenwerken en ideeën uitwisselen over projecten en technologieën. Dit stimuleert niet alleen samenwerking en innovatie, maar biedt ook de mogelijkheid om nieuwe connecties te maken en kennis te delen.

Ontwerpen, bouwen en creëren

In het kort, FabLab Drachten is een unieke plek waar mensen samenkomen om te ontwerpen, bouwen en creëren met behulp van moderne technologieën. Het biedt een omgeving waar mensen kunnen leren, samenwerken en groeien als makers en innovators. Als je op zoek bent naar een plek om je creatieve en technische vaardigheden te ontwikkelen, is FabLab Drachten de plek om te zijn.
Iedere donderdagavond is er Open Fablab. Dé mogelijkheid om eens binnen te lopen en kijken wat het allemaal inhoudt en of het iets voor jou is!

Ontdek meer

Beste lezer,

Je bent op deze pagina gekomen vanuit de url Drachten wil je meemaken. Deze site is
sinds 1 september 2022 niet meer online.

In plaats daarvan is er nu Open Drachten,
een nieuw platform om de gemeente Smallingerland, Drachten en de dorpen beter op de kaart te zetten. Open Drachten wil een podium zijn voor inwoners, bedrijven, onderwijsinstellingen, en organisaties op allerlei gebied om verhalen te delen over
Smallingerland. Iedereen kan meebouwen aan Open Drachten. Het podium is van ons allemaal. In Drachten. In de Dertien Dorpen. In heel Smallingerland.