De Veenhoop

Een heerlijke dag in de natuur. De Veenhoop is voor watersportliefhebbers een stukje hemel op aarde. Oneindige wateren en zover je kunt kijken alleen maar natuur.

Bootverhuur

Zeg je Friesland, dan zeg je watersport. Uren varen en samen genieten van allerlei waterpret. Bij de Veenhoop kun je diverse boten, sloepen, kano’s of een sup huren. Met familie, vrienden of collega’s een dagje eropuit op het water en met mooi weer een lekkere plons in het water.

Jachthaven

Beschik je over je eigen boot en zoek je een mooie plek om aan te leggen? Dan is Jachthaven De Veenhoop een schitterende plek om dit te doen. De jachthaven is het ideale startpunt van vele pittoreske Friese dorpjes die je met de boot kunt aandoen. Wil je even van de boot af? Stap dan bijvoorbeeld op de fiets voor een van de fietsroutes die je langs allerlei unieke plekken brengt. Zin in een lekker hapje of drankje of uitgebreid diner? It Polderhus  ligt op 100 meter vanaf de jachthaven.

Verliefd op de Veenhoop

Het echte buitenleven beleef je hier. Urenlang op de fiets of wandelend door natuurgebied De Alde Feanen! Vergeet de haast van alledag en geniet van het water, zie de zon erin ondergaan of bekijk vanuit de vogelkijkhut de vogels die in het gebied leven. Zeker weten dat ook jij verliefd wordt op dit prachtige gebied.

Ontdek meer

Beste lezer,

Je bent op deze pagina gekomen vanuit de url Drachten wil je meemaken. Deze site is
sinds 1 september 2022 niet meer online.

In plaats daarvan is er nu Open Drachten,
een nieuw platform om de gemeente Smallingerland, Drachten en de dorpen beter op de kaart te zetten. Open Drachten wil een podium zijn voor inwoners, bedrijven, onderwijsinstellingen, en organisaties op allerlei gebied om verhalen te delen over
Smallingerland. Iedereen kan meebouwen aan Open Drachten. Het podium is van ons allemaal. In Drachten. In de Dertien Dorpen. In heel Smallingerland.