De Alde Feanen

In Nederland zijn er twintig nationale parken waar De Alde Feanen er een van is. Een uniek gebied met een lange historie en een uitgestrekte natuur, ontstaan uit oude veenafgravingen, vandaar de naam De Alde Feanen, de oude veenen.

Natuur op z’n best

Ruim 4.500 hectare aan veenmoerassen met een diverse flora en fauna van wel 450 soorten planten en meer dan 100 soorten vogels. Een plek waar natuurliefhebbers en vogelspotters hun hart kunnen ophalen. Van groot open water tot kleine beschutte plekjes in het moerasbos, voor iedere natuurliefhebber een fantastische plek om te zijn. Een grote variatie aan landschap met vele bijzondere bewoners, zoals de otter.

Wandel- en fietsroutes

Ben je graag actief in de natuur, dan is Nationaal Park De Alde Feanen de plek waar je naartoe moet. Met wandelroutes van 1,5 kilometer voor de kleintjes onder ons tot een route van 21 kilometer voor de doorgewinterde wandelaar zijn de wandelrouters geschikt voor jong tot oud. De routes brengen je langs moerassen, grasland en open water. Vanuit de uitkijktoren spot je diverse dieren, misschien zie je zelfs de zeearend die in het gebied leeft.

Pak je liever de fiets? Ook hiervoo rzijn de mooiste routes voor je uitgezet. Fiets door het bos, langs het water en door de gezellige dorpen in het natuurgebied. Leuk detail, op diverse plekken brengen pontjes je naar de andere kant van het water waarna je de tocht kunt vervolgen.

Activiteiten in het park

Gedurende het jaar worden er diverse activiteiten in het park georganiseerd. Ga op paddenstoelenexcursie, maak een herfstwandeling of ga samen met de natuurgids op zoek naar uilenballen om deze daarna uit te gaan pluizen. Je vindt alle informatie op www.np-aldefeanen.nl

Ontdek meer

Beste lezer,

Je bent op deze pagina gekomen vanuit de url Drachten wil je meemaken. Deze site is
sinds 1 september 2022 niet meer online.

In plaats daarvan is er nu Open Drachten,
een nieuw platform om de gemeente Smallingerland, Drachten en de dorpen beter op de kaart te zetten. Open Drachten wil een podium zijn voor inwoners, bedrijven, onderwijsinstellingen, en organisaties op allerlei gebied om verhalen te delen over
Smallingerland. Iedereen kan meebouwen aan Open Drachten. Het podium is van ons allemaal. In Drachten. In de Dertien Dorpen. In heel Smallingerland.